Aegean Blue Travel | Travel all over GreeceAegean Blue Travel | Travel all over Greece
Forgot password?

Προσκυνηματική Εκδρομή Ρόδος – Σύμη

Από 29/8/2016 έως 3/9/2016

1η Ημέρα: Πειραιάς – Ρόδος

Η προσκυνηματική εκδρομή στη Ρόδο και τη Σύμη, ξεκινάει με συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για τη Ρόδο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα Ρόδος: Ιερά Μονή Φιλερήμου – Ναός Παναγίας στην Κρεμαστή – Ιερά Μονή Αγίου Σίλα

Άφιξη στο πανέμορφο νησί των Ιπποτών, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για περιήγηση στη Δυτική πλευρά της Ρόδου με αρκετά προσκυνήματα. Αρχικά θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Φιλερήμου, η οποία οφείλει το όνομά της στη φορητή εικόνα της Παναγίας του Φιλερήμου, την οποία αποκαλούσαν Παναγία ή Κεχαριτωμένη. Θαυματουργή και μοναδική στο είδος της, εικάζεται ότι φιλοτεχνήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά και αποτελεί το ιερότερο κειμήλιο του Τάγματος των Ιπποτών. Σήμερα, η συγκεκριμένη εικόνα φυλάσσεται στο Μαυροβούνιο. Σημείο αναφοράς στο λόφο Φιλερήμου είναι η “οδός του Μαρτυρίου” ή “Γολγοθάς” δίπλα ακριβώς στο μοναστήρι, με τις 14 χαλκογραφίες και τους βωμούς στη μία πλευρά του, όπου βρίσκονται αναπαραστάσεις από τα πάθη του Χριστού. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει ο τεράστιος Σταυρός, που έχει ύψος 18 μέτρα. Το εσωτερικό του διαθέτει σκάλα που οδηγεί στο οριζόντιο τμήμα του σταυρού και προσφέρει πανοραμική άποψη στο νησί. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας φθάνουμε στην Κρεμαστή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Ενοριακό Ναό της Παναγίας, στον οποίο φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Είναι ένας από τους γνωστούς χώρους λατρείας των Ροδίων. Στη θέση του ναού υπήρχε άλλος ναός μικρότερος, αλλά εξίσου γνωστός, ο οποίος οικοδομήθηκε το 1839, ήταν ρυθμού βασιλικού και αφιερωμένος στην κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία ονομάζουν οι προσκυνητές «Παναγία Καθολική». Ο σημερινός ναός είναι ένα μείγμα διαφόρων ρυθμών, με ένα τρούλο, ο οποίος υψώνεται 23 μέτρα πάνω από το δάπεδο του ναού και 10 μέτρα πάνω από την οροφή του ναού. Σε απόσταση 40 μέτρων βρίσκεται το κωδωνοστάσιο, ένας λευκός πύργος που υψώνεται στα 20 μέτρα και με εμβαδό βάσης 16 μέτρων. Θα συνεχίσουμε με ένα ακόμη προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Σίλα. Είναι ένας ιερός ναός που βρίσκεται μέσα σε μία κοιλάδα, τέσσερα χιλιόμετρα νότια του χωριού Σορωνή. Ο ναός είναι οικοδομημένος στο όνομα του Αγίου Σίλα του αχώριστου συνοδοιπόρου του Αποστόλου Παύλου. Ολόγυρά του εκτείνεται περιοχή από κατάφυτα πανύψηλα πεύκα. Ακολουθεί επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερο πρόγραμμα.

3η Ημέρα Ρόδος: Μεσαιωνική Πόλη – Παναγιά Τσαμπίκα – Πηγές Καλλιθέας

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για περιήγηση στη Μεσαιωνική Πόλη όπου περπατώντας θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου και την περίφημη οδό των Ιπποτών. Θα επισκεφθούμε την Παναγιά του Κάστρου η οποία χρονολογείται τον 11ο αιώνα μ.Χ. και είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος σωζόμενος ναός μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στη γραφική εκκλησία του Αγίου Φανουρίου, η οποία χτίστηκε τον 13ο αιώνα μ.Χ.. Μετά θα επισκεφθούμε τις μονές της Παναγίας Τσαμπίκας. Η Παναγιά Τσαμπίκα είναι προστάτιδα της Ρόδου και δυναμώνει με τα θαύματα της την πίστη του κόσμου. Αρχικά θα προσκυνήσουμε στην κάτω μονή και στη συνέχεια όσοι επιθυμούν θα ανέβουν για προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Παναγίας Τσαμπίκας, η οποία αλλιώς ονομάζεται και Παναγιά η Κυρά Ψηλή και βρίσκεται σε ύψωμα 326 μέτρων. Η θεία κατάνυξη και η θέα που αντικρίζει κανείς από ψηλά ανταμείβει τον προσκυνητή για την κούραση που ίσως νιώσει. Τέλος, θα επισκεφθούμε τις Πηγές της Καλλιθέας. Γνωστές ήδη από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, οι ιαματικές πηγές της Καλλιθέας αξιοποιήθηκαν από τους Ιταλούς στις αρχές του 20ου αιώνα και υπήρξαν πόλος έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Ακολουθεί επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα και ελεύθερο πρόγραμμα.

4η Ημέρα Ρόδος: Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας – Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής – Λίνδος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας, η οποία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Είναι νεότερη Μονή της Ρόδου στην οποία εγκαταβιούν εννέα μοναχοί. Στη Μονή φυλάσσεται αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε για προσκύνημα την Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Ρόδου κοντά στο χωριό Λάρδος, κρυμμένη μέσα στο δάσος. Τέλος, θα επισκεφθούμε το ωραιότερο χωριό της Ρόδου, την Λίνδο. Η Λίνδος δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι περπατά σε μια ζωγραφιά με τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα λευκά σπιτάκια και την Ακρόπολη να δεσπόζει στην κορυφή του λόφου. Ακολουθεί επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα και ελεύθερος χρόνος.

5η Ημέρα: Ρόδος – Πανορμίτης Σύμης – Σύμη – Πειραιάς

Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out και αναχώρηση για το λιμάνι από όπου θα πάρουμε το καράβι για τον Πανορμίτη της Σύμης. Προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μιχαήλ, με την ολόχρυση εικόνα του Αρχαγγέλου που βρίσκεται στον Πανορμίτη. Ο χώρος της Μονής του Πανορμίτη περιβάλλεται από ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος. Η Μονή βρίσκεται χτισμένη σε έναν κόλπο, τον Πάνορμο, από τον οποίο πήρε και την ονομασία της. Αφού προσκυνήσουμε και απολαύσουμε τον ιερό αυτό χώρο, θα αναχωρήσουμε με το καράβι για το γραφικό λιμάνι της Σύμης, όπου θα έχουμε αρκετές ώρες για να το γνωρίσουμε και να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας την ομορφιά του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά και το ταξίδι της επιστροφής. Άφιξη μεσημέρι Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά.

Τιμή: €450 ( η τιμή αναφέρεται σε γκρουπ τουλάχιστον 15 ατόμων)

Στην τιμή θα συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω:

  • Όλες οι μετακινήσεις με λεωφορείο που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδός/ αρχηγός για τις ξεναγήσεις
  • Όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία με πρωινό και ένα γεύμα ή δείπνο ανά ημέρα
  • Η είσοδος στις μονές – ναούς
  • Όλες οι ακτοπλοϊκές μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα

*Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν υπάρξει λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.
**Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές έως την Τρίτη 09 Αυγούστου 2016. Με τη δήλωση συμμετοχής καταβάλλεται ως προκαταβολή το ποσό των €150 και έως τις 10 Αυγούστου 2016 θα καταβάλλεται το υπόλοιπο ποσό €300.
***Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 20 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, η προκαταβολή επιστρέφεται στο σύνολο της. Σε περίπτωση ακύρωσης έως 10 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το 50% του συνολικού ποσού.