Aegean Blue Travel | Travel all over GreeceAegean Blue Travel | Travel all over Greece
Forgot password?

Προσκυνηματική Εκδρομή Κάλυμνος – Πάτμος

Από 2/9/2016 έως 7/9/2016

1η Μέρα: Πειραιάς – Κάλυμνος

Η προσκυνηματική εκδρομή στην Κάλυμνο και την Πάτμο, ξεκινάει με συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Κάλυμνο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η Μέρα Κάλυμνος: Επίσκεψη Χριστός Ιερουσαλήμ – Απομακρυσμένα Μοναστήρια του Νησιού με λεωφορείο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με λεωφορείο για να επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Χριστού Ιερουσαλήμ. Ο εν λόγω ναός χαρακτηρίζεται ως τρίκλιτη παλαιοχριστιανική βασιλική και είναι κτισμένος με αρχαίο οικοδομικό υλικό από τον Ιωνικό Ναό του Δηλίου Απόλλωνα. Σύμφωνα με την παράδοση, ο ναός κτίστηκε από την Αγία Ελένη ή τον Αρκάδιο κατά την επιστροφή τους από την Ιερουσαλήμ, κατά τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ξενάγηση με λεωφορείο σε απομακρυσμένα μοναστήρια και εκκλησίες του νησιού. Θα κάνουμε στάση στο Βαθύ Καλύμνου για να απολαύσουμε το όμορφο λιμανάκι της Ρίνας και να ξεκουραστούμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο νωρίς το απόγευμα για το γεύμα και ελεύθερο πρόγραμμα.

3η Μέρα Κάλυμνος: Επίσκεψη και Εκκλησιασμός στον Άγιο Σάββα – Άγιοι Πάντες – Αγία Αικατερίνη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με λεωφορείο για να επισκεφθούμε και να παρακολουθήσουμε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω. Ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Σάββα ‘του θαυματουργού’, βρίσκεται ακριβώς πάνω απ’ το λιμάνι της Πόθιας και κοσμείται με αγιογραφίες ιδιαίτερης καλλιτεχνικής και ποιοτικής αξίας. Μέσα στο ναό φυλάσσεται ευλαβικά το ιερό λείψανο του Αγίου Σάββα, το οποίο μπορούν να προσκυνήσουν οι πιστοί και οι επισκέπτες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων, η οποία είχε την ευλογία να ασκηθούν σ’ αυτή δύο Άγιες μορφές της Ορθοδοξίας, ο ιδρυτής της, ιερομόναχος Ιερόθεος Κουρούνης στα τέλη του 19ου αιώνα και ο Άγιος Σάββας ο νέος, ο εν Καλύμνω στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Τέλος, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στους Βοθύνους Καλύμνου. Ακολουθεί επιστροφή στο ξενοδοχείο το μεσημέρι για το γεύμα και ελεύθερο πρόγραμμα.

4η Μέρα: Κάλυμνος – Πάτμος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και check out. Μεταφορά με λεωφορείο στο λιμάνι της Καλύμνου και ακτοπλοϊκή μετάβαση στην Πάτμο με διάρκεια ταξιδιού μία ώρα και τριάντα λεπτά. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, γεύμα και ελεύθερο πρόγραμμα.

5η Μέρα Πάτμος: Επίσκεψη στο Σπήλαιο Αποκάλυψης – Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου – Μονή Ευαγγελισμού – Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με λεωφορείο για να επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Αποκάλυψης και να προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το Ιερό Σπήλαιο βρίσκεται στη μέση του δρόμου που οδηγεί από τη Σκάλα στη Χώρα. Στη σπηλιά αυτή όπου διέμενε με τον μαθητή και βοηθό του Πρόχορο, ο Ιωάννης συνέγραψε την Αποκάλυψη, το τελευταίο σημαντικό βιβλίο της Αγίας Γραφής. Στη συνέχεια ακολουθεί προσκύνημα την Iερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στα νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού. Τέλος, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και κτίστηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου Μοναστηριού Νικηφόρο. Η ίδρυση της Μονής χρονολογείται το 1936 από τον ιερομόναχο και πνευματικό Αμφιλόχιο Μακρή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα, check out και ελεύθερος χρόνος μέχρι την επιβίβαση μας στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά την Τετάρτη στις 08:00.

Τιμή: €470 (η τιμή αναφέρεται σε γκρουπ τουλάχιστον 15 ατόμων)

Στην τιμή θα συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω:

  • Όλες οι μετακινήσεις με λεωφορείο που αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδός/ αρχηγός για τις ξεναγήσεις
  • Όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία με πρωινό και ένα γεύμα ανά ημέρα
  • Η είσοδος στις μονές – ναούς
  • Όλες οι ακτοπλοϊκές μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα

*Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν υπάρξει λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.
**Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016. Με τη δήλωση συμμετοχής καταβάλλεται ως προκαταβολή το ποσό των €150 και έως τις 16 Αυγούστου 2016 καταβάλλεται το υπόλοιπο ποσό €320.
***Σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι 20 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, η προκαταβολή επιστρέφεται στο σύνολο της. Σε περίπτωση ακύρωσης έως 10 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το 50% του συνολικού ποσού.